Sienisato valmiina pannulta pakasteeseen. |
Suppilovahveroista tulee maailman paras keitto jota teen ison kattilallisen aina syksyisin, jotta saan laittaa kerta-annoksina pakkaseen. Ohjeen löydät täältä mikäli satut ohjetta tarvitsemaan.
Sienethän ovat hyvin terveellisiä, kurkistelin uteliaisuuttani mitä kaikkea ne sisältävätkään täältä Finelin sivustolta, ja näitä kaikkia sieltä löytyikin esimerkiksi kanttarellistä..
Siispä metsään hakemaan raitista ilmaa , hyötyliikuntaa ja luonnon antimia !
Sulla on jo kivasti sieniä menossa pakkaseen.
VastaaPoistaTänään löysimme myös jonkun verran suppiksia, ajattelin kuivat ne.
Huomina taitaa olla sadevaatteet tarpeen:)
Terkkuja.
Ja huomenna tulee lisää , uskon niin... sieniä sekä vettä.
PoistaTerkut pimenevästä illasta !
Heippa jälleen! Käy vilkasemassa blogiani, laitoin sinne haasteen sinulle.
VastaaPoistaTerkkuja, sataa...ei sada.
Kiitos, toteutan toiveesi, sillä romuja on riittävästi;-)
PoistaTerkkuja kesää odottavalta!
ps. Sorry, kirjoitin sivullasi vastaukseni väärään kohtaan !
Sienet, siis kanttarellit ja suppikset ovat meillä metsän aarteita.
VastaaPoistaNiitä ei kesäkotini metsissä ole liiemmälti, suppiksia ehkä runsaammin. Kanttarellit käytän yleensä ne vähät heti ja suppikset kuivaan.
Sienikeitto on oikea herkku.
Sateisen perjantain terveiseni Sinulle marimeri.
Molley
Ovat ne suppilovahverot herkkua, kun kävin sienestämässä aiemmin ( noin 10 v. sitten ) labradorinnoutajani kanssa, niin hän söi sienet maasta ja keräsi turkkinsa sisään kaikki paikalla olleet hirvikärpäset, joten seuraavaksi olikin eläinlääkärin reissu ihotulehduksen johdosta.
Poistaterkkuja sinne ,,,myskin ihanille kissoillesi :-)
Voi sentäs, kun täällä olisikin suppiksia ja kantarellejä, mutta kun ei. Yhtäkään en ole löytänyt.
VastaaPoistaAlkaisvatkohan kasvaa, jos muutaman lapiollisen veisi sienimaasta sinne kosteaan jossa olisi vähän sammalikkoa ja mustikanvarpuja. Juuri sellaisesta maastosta keräsin tänään kassillisen suppiksia.
PoistaKaunista viikonloppua sinulle aimarii !