Lukijat

tiistai 9. marraskuuta 2010

Henkistä rikkautta kirjallisuudesta

Laskiessani juuri äsken tämän Kyllikki Villan kirjoittaman kirjan käsistäni,ja luettuani kirjan viimeisenkin lauseen, tuli itselleni hyvin tyhjä tunne, aivan kuin se yhteinen neljässä eri rahtilaivassa viettämämme aika jäi kesken, minä kuitenkin lukijana, joka olisin halunnut lähteä edelleen uusille aalloille ja mainingeille.
Kylmässä napatuulessa eteläisellä pallonpuoliskolla kierrellessä Chilen rannikkoa eri satamissa kalajauhoa lastinaan, ja maissa tutustuminen erilaisiin kulttuureihin, ei pitkästytä lukijaansa . Värikkäällä kerronnallaan kuvailee mainiolla tavallaan jopa kuinka kätevästi myrskyssä mahallaan makaavana löytääkin hetkessä itsensä selällään olevaksi:-)
Tai käännöstyötä tekevänä kirjoituskoneensa seilailee lattialla nurkasta nurkkaan .

Onneksi on olemassa tuo mainio kirjastolaitos , josta voi ammentaa  "hengen ravintoa" tarvitsematta niitä kukkaron nyörejä aukoa jokaisen haluamansa kirjan kohdalla. Tosin kahden viikon laina-aika tekee tiukkaa mikäli on muita tärkeitä puuhasteluita ja menoja.

Pian talvi tekee tuloaan mittari näyttää näin öiseen aikaan kl 01.00  -4,6  C
maa on vielä paljas, mutta huomiseksi lupailtu lunta !


5 kommenttia:

 1. Kirjasto on todella hyvä asia. Paljon jäisi muuten
  lukematta.
  Nyt pitäisikin hakea jokin "leppoisa" kirja
  lomamatkalle.
  Mukavaa päivän jatkoa.

  VastaaPoista
 2. Palautettuani tuon Kolmas lokikirja- kirjan valitsin iltalukemiseksi Nancy Thayerin *Charlotten puutarha*, joka vaikuttaa siltä leppoisalta luettavalta kuten sinä kivasti hakemaasi luettavaa kuvasit.

  VastaaPoista
 3. Tuo Kyllikki Villan kirja on lukulistallani. Olen lukenut kaikki ne hänen kirjansa, jotka täkäläisestä kirjastosta löytyvät. Kiitos, kun muistutit asiasta!

  VastaaPoista
 4. Kirjastossa pitäisi käydä minunkin, kesäisin luen kyllä enemmän johtuu tietty, että nyt on kiireistä aikaa töissäkin jouluviikolle asti, niin ei ennätä.

  Eilen piti tulla tännekin paljon lunta, mutta osa on jo sulanut taas pois, pimeää on.

  Leppoisaa torstaita ♥

  VastaaPoista
 5. Hyvän kirjan jälkeen tulee aina tyhjyyden tunne. Aivan kuin joku vaihe loppuisi, kunnes aloittaa uuden kirjan ja sukeltaa taas sen tunnelmaan.

  VastaaPoista

Kiitokseni kommentista:-)