Lukijat

sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Uusi vuosi 2011


Amaryllis tekee viidettä kukkaansa.
Joulukello on saanut olla rauhassa  suuremmilta tuulilta.
Vuosi vaihtui -4 C pikku pakkasessa , joka näkyi ihmisten liikkumisessa. Meidän korttelin kulmillakin riitti pauketta ja räiskettä vaikka toisillekin jakaa.

Tulipa mieleeni ajatus , että onkohan meillä suomalaisilla taloudellinen tilanteemme paljonkin parantunut, kun ilotuksien määrä sekä näyttävyys on kummasti kohentunut viimeisistä vuosistakin.
Hyvä niin , mikäli näin on päässyt tapahtumaan

Joululahjaksi saamani kirjaan ehdin tutustumaan parinkymmenen sivun verran ennen vuoden ensimmäisten unieni. Uskoisin pitäväni tästä Valkyriat kirjastakin, koska viimeksi Paulo Coelhon Alkemisti oli erittäin miellyttävä  "tuttavuus".

Linnut tekevät yhteistyötä lintulaudalla, varis siivoaa suihinsa kaikki pikkulintujen maahan pudottamat auringonkukan siemenet.
Lieneekö aina sama varis (en tunnista naamasta) ;-) kun ympärysmitta on kummast syksystä lähtien kasvanut.
Hyasintit tuovat onneksi kotiin joulun tuoksua, koska tekstiilikuusi   täyttää metsäisen kuusen viran, niin puuttuu se normaali raikas havun tuoksu, joka varsinkin jouluaattona täytti pirtin tuoksullaan.      Nyt  yöllä mittri näyttää ulkona -9,3 C 

5 kommenttia:

 1. Jopas sinulla Amaryllis rehottaa. Meillä ei ole mitään joulukukkia, kun kissat pistelee ne aina heti poskeensa :) Kyllä oli mukava, kun ei ollut niitä hirmupakkasia Uuden Vuoden yönä, tarkeni vähän olla ulkonakin. Onneksi oli tämä uusi lakimuutoskin, ettei pikkupojat olleet heittelemäsä niitä suuresti inhoamiani papatteja, niinkuin edellisinä vuosina on aina ollut :)

  VastaaPoista
 2. Hieno joulukello. Nuo hyasintit ovat ihan
  kauniita, mutta itse en voi niitä pitää,
  voimakkaan tuoksunsa takia.
  Kyllä aattona tuli mieleen, että voi sitä
  euromäärää, mikä taivaalle meni ja
  ennenkaikkea kuului.
  Onhan sitä tietty itsekin on jonkun raketin
  ostanut, kun poika oli nuorempi.

  Oikein Hyvää alkavaa vuotta!

  VastaaPoista
 3. Onpas upeat kukkaset!
  Meillä juhlittiin uutta vuotta ulkotulin ja kynttilöin. Lapset ovat yhtä vaille aikuisia ja olivat omissa riennoissaan ,joten raketteja emme hankkineet. Mukavaa oli kaikessa hiljaisuudessa ottaa uusi vuosi vastaan.

  Kaikkea hyvää sinulle alkaneelle vuodelle!

  VastaaPoista
 4. Kiitokset vierailustanne Sude , sirpa ja Irma ,juuri tällä hetkellä on auringon pimennyksen aika, mutta pian saamme itsekukin paistatella keväisessä auringossa....toivottavasti :-).

  VastaaPoista
 5. Täällä on niin jouluinen tunnelma, tuoksua myöten.
  Muutaman raketin jouduin vuosien jälkeen poksauttamaan, kun oli lapsenlapset vieraina. Hyvissä ajoin ennen puolta yötä jo.
  Coelhon kirjat aloitin Alkemististä, josta pidin. Ehkä kaikkein eniten olen tykännyt Piedrajoen rannalla istuin ja itkin.
  Hyvää jatkoa tälle alkaneelle vuodelle

  VastaaPoista

Kiitokseni kommentista:-)