Lukijat

torstai 1. syyskuuta 2011

Luonnon oikkuja ja kukkia

Punahatun kukissa yksi erottui selvästi muista erikoisen muotoisella emiöllään , joka on rinkelin muotoinen, ja keskeltä reijän kohdasta lähtevät molemmille puolille terälehdet.
Kuten vajavaisia lapsiakin hoidetaan antaumulsella, niin minäkin käyn päivittäin ihmettelemässä erikoista "Punahilkkaani".Aivan kuin luonto Äiti olisi asetellut nämä herkän kauniit jokivarren luonnonkukat kuvauskuntoon . Päivänkakkaratkin ovat kuin sotilaat jonossa .Olen aina pitänyt näistä " Rentun ruusuista".  Lehdetkin ovat hyvin sopusuhtaiset varteen ja kukintoon nähden, ja värikin hienon vaaleanpunainen.Daalia on komea ykslö. Varmaankin niiden käyttö olisi paljon laajempaa puutarhoissamme jos niiden hallan kestävyys olisi parempi. Äidilläni oli sen suurempi versio jota sanottiin joriiniksi, ja isäni sanoi, että varpaat ovat kuin joriinin juuret  :-)
Tämäkin Angervo kasvoi suurella alueella jokivarressa. Vierastan sen voimakasta tuoksua. Kasvi itsessään on hyvin kaunis.

Ilta vierähti syyskuun puolelle, joten toivotan Sinulle hyvä lukijani kaikkea hyvää syksyn alkuun !

Ulkomittari näyttää näin puoliltaöin +12 , 2 C

4 kommenttia:

 1. Upeita kuvia.Erityisesti tuo päivänkakkarakuva.

  Minun viimevuotinen äitienpäiväruusu,jonka istutin mökin kukkapenkkiin teki oudon kukkasen.Toisen kukan keskeltä työntyi uusi kukka.Pitäisikin laittaa kuvia siitä blogiin.Ahkerasti sitä seurattiin ja kuvattiin.Kyllä luonto tekee mitä ihmeellisempiä juttuja.

  Mukavaa ja pirteää syyskuuta.

  VastaaPoista
 2. JaanaElina

  Jään mielenkiinnolla odottamaan sinun erikoisen kukkasi kuvaa. Minäkin aion tehdä vihreistä tomaateista etikkasalaattia,kuten kerroit kurkuistasi tehneen, se on mahdottoman hyvää .

  Kiva kun pistäydyit ;-)

  VastaaPoista
 3. Hei pitkästä aikaa :)
  Ompa jännä punahattu ja paljon muita kauniita kukkia.
  Angervo on ihana minusta jotenkin, aika vähän kukkii, kunnes kuihtuu.
  Oikein värikästä kaunista syksyä sinulle!

  VastaaPoista
 4. Punahilkkasi on kyllä todella erikoinen, ihanan näköinen.
  Minunkaan mielestä angervo ei ole hyvänhajuinen, mutta kaunis kyllä katsella. Kiitos kun olet käynyt luonani kommentoimassa! :)

  VastaaPoista

Kiitokseni kommentista:-)