Lukijat

perjantai 27. tammikuuta 2012

Finlandian ehdokas pakkaspäiviksi.


Onneksi meillä suomalaisilla on maan mainio kirjastolaitos, sillä kovin kalliiksi tulisi meille paljon lukeville uutuuskirjojen hankkiminen, sillä niitä suoltuu kustantajilta tiuhaan tahtiin.
Sain juuri luettua Eeva-Kaarina Arosen kirjan Kallorumpu, joka oli ehdokkaana Finlandia palkinnolle, siinä kuitenkaan ihme kyllä onnistumatta. Teksti siinä on hyvin rikasta, joka vaatii lukijaltaan paljon. Vasta puolenvälin jälkeen aloin todella viihtymään kirjan parissa, jossa melko fiktiivisellä kerronnalla marsalkka Mannerheimin kodin yhden päivän tapahtumista kirjailija saa minut innostumaan, ja valvomaan kirjan parissa.
Monien  joukosta teos erottuu  ainakin siinä, että tässä kuvaillaan miltä Mannerheim näytti alasti, tai tyttärensä "vanhapiika" Sophien alkoholin naukkailuista .

Todellisen paukun  kirjailija paljastaa vasta kirjassaan aivan viimeiseksi.

 Koristeena siili ja kanerva vartioivat ulko-ovella lumipyryistä huolimatta, ja odottelevat joskus keväisen auringon paluuta näillekin leveysasteille.8 kommenttia:

 1. Täällä perheessä on kaksi kirjojen ystävää ja mieheni käy kirjastossa ahkeraan....käynhän kyllä minäkin joskus, mutta jos löýdän hyvän kirjan haluan sen omaksi...☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon ostin minäkin aiemmin kirjoja, mutta nykyisin tulee kirjoja niin paljon markkinoille, että olen päätynyt kirjaston kirjoihin.
   Aurinkoista talvipäivää sinulle !

   Poista
 2. Laitanpa tuon korvan taakse. Meillä isäntä on suurempi kirjojen kuluttaja, kuin minä.
  Tulee tässä tietsikan ääressä istuttua syystä tai toisesta myös osan aikaa:))

  Perjantain terkut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan samaa vikaa " Rahikaisella" , sillä liikaa tulee oltua tämän masinan ääressä .
   Aurinkoisia terkkuja !

   Poista
 3. Kaunis asetelma! Mukavia tulevia lukuhetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tulee pian kevät, että pääsemme siilin kanssa aurinkoon :-) .

   Poista
 4. Mikä onkaan pakkaspäivänä mukavampaa, kuin ottaa hyvä kirja käteensä ja "unohtua" lukemaan. Miksei- kyllä tietokoneen kanssa myös aika kuluu, en edes osaa harmitella sitä. Aikansa kutakin.
  Aurinko näkyy, mutta kylymää on, eilen -35.8 ja tänään -35.9, joten liikuntapuoli on ymmärrettävästi vähissä.
  Talvella on talven metkut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvä tavaton pakkasten paljoutta siellä, kyllä on ymmärrettävää jos ulkoilut jäävätkin myöhempään ajankohtaan. Nousussa ovat täälläkin, vaikka tänään oli päivällä -14 astetta, niin en silti ulos nenääni ole pistänyt, mutta vielähän iltaa on aikaa :-)
   Talvisia terkkuja !

   Poista

Kiitokseni kommentista:-)