Lukijat

perjantai 16. elokuuta 2013

Kaktuksien lisääminen.

Kaktuksien ystävänä kokeilen näin elokuussa kukkineen kaktukseni siemenien itävyyttä, ja muutamien toisten pistokkaiden kasvun onnistumista.

Kosteahko taimimulta antoi alustan pienille siemenille, jotka kuvassa ovat emokasvinsa vierellä pienessä ruukussaan.
2-3 päivän kuluttua leikkauspintaan on muodostunut varmaankin kalvo, jolloin voin istuttaa ne kaktus- taimimultaan. Koon hahmottamisen helpottamiseksi hakaneula on vierellä tulitikkujen puuttuessa  :-), sillä aion ensi keväänä nämä kuvata, mikäli on kuvattavaa :-)
Tässä ne sitten aloittelevat elämäänsä. Toivottavasti edes joku näistä onnistuisi aloittamaan elämäänsä. Vasemmanpuoleisessa on normaalin kokoinen hakaneula vierellään, josta voi hahmottaa keväällä pistokkaan onnistumisen ;-)

Ulkoilu on parasta kasvattamaan näitä piikikkäitä , ja lämmöstä sekä lämmön vaihteluista pitäviä kasveja. .
Kaikkea pitää elämässä kokeilla, kuten kaktuksien lisäämistäkin !

Kaikille lukijoilleni värikästä ja satoisaa syyskesää :-)


8 kommenttia:

 1. Onpas sinulla kaktuksia! Minulla nuo tuppaavat aina kuolemaan.
  Kiva nähdä, miltä pikkuiset näyttävät muutaman päivän kuluttua.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ennen onnistuin hukuttamaan monta kaktustani, mutta nyt pihtailen veden annossa , niin toistaiseksi ovat elossa ;-)
   Kiitos Sirpa!

   Poista
 2. Komea kokoelma kaktuksia, minulla on yksi, joka kyllä poikasia täynnä, Pitäis ne karsia irti ja laittaa emo isompaan tai ainakin uuteen multaan. Ne piikit, ne piikit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaankin jotkut lajikkeet ovat kovia lisääntymään, ja jotkut haluavat vaan elää "sinkkuelämää", kuten muutamat omassa valikoimissanikin.
   Se mullanvaihto vei roskiksiin parit nahkahansikkaat , mutta säästyin pahemmilta pistoksilta. Pienet näkymättömät piikit onnistuin saamaan pois iholta ilmastoteipin avulla ;-)
   Oikein leppoisaa viikonloppua, ilman piikkejä !

   Poista
 3. Hei, tuo kaktuksien lisäys näyttää ihan mukavalta puuhalta. Minulla on vain muutamia joulu- ja pääsiäiskaktuksia, siis ei piikkejä.
  Vanha joulukaktus jo äidin aikaan tuvan itäikkunalla kasvanut ja kukkinut on siinä kiikun kaakun, vein sen nyt kesäksi ulos varjoisaan paikkaan. Toivottavasti se syksyn tullen vielä jaksaa kehitellä nuppuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaankin saat nauttia kaktuksesi kukista syksyllä, sillä joulukaktus viihtyy hyvin kesän varjoisissa paikoissa levähtämässä. Nämä piikikkäät pitävät auringon paahteesta, joihin minä ole aivan " hurahtanut " .

   Poista
 4. Näyttää pisteliään kivalta hommelilta :D
  Kaktuksesi ovat söpöjä ja kauniisti kuvattuja ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikähän tarkoitus niillä piikeillä lieneekään, kai joku kasvin suojelu niiden tehtävänä lienee :-)
   Kiitos seijastiina vierailustasi !

   Poista

Kiitokseni kommentista:-)