Lukijat

maanantai 9. syyskuuta 2013

Petuniat kukoistavat .

Tämä kaunis kesä oli kukille  otollinen, varsinkin petuniat viihtyivät hyvin puolivarjossa räystään alla, jotka vielä tänäänkin kukoistavat kuin nuorena ollessaan :-) Annansilmätkin punoittavat , vaikka eivät saa auringonvaloa juuri koskaan suurten virpiangervojen varjossa. Aivan ihmettelen kuinka jokin kukka voikin olla niin vähään tyytyväinen.
Pidän paljon sammaleista, mutta valloittaessaan nämä luonnonkivilaatat melkein tummanvihreiksi, niin  otin jäykän juuriharjan jolla sain parinkymmenen laattaa putipuhtaaksi. Yllättävän nopeasti sammal leviää valloittaen sellaisetkin paikat, joihin sitä ei haluaisi...olisihan kaunista, jos joka toinen laatta olisi vihertavan sammaleen peitossa .
Onneksi on ruista ranteissa, niin tuli sammaleet poistettua ekologisesti :-) .

6 kommenttia:

 1. Todellakin, kukkasi nauttivat, ja niin vähän valoon tyytyväiset ovat ♥
  Kauniin värisiä ovat.
  Sammal on kivaa kun pysyy aisoissa.
  Laattakivet kivoja, mikä tein mökille nyt kesällä raparperin lehdistä laattoja, ihan kivoja tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä raparperin laattoja ihailen pihakuvissa, ne ovat kuin luotu sinne askeleen alle, niiden valmistaminenkin on sellaista leikkimielistä :-)
   Syyskuisia terkkuja !

   Poista
 2. Kauniisti kukkasi kukkivatkin. Petuniaa aion kyllä ensi kesänä laittaa, niin kauniin näköinen on kuvassa. Onko se ihan taivasalla?
  Terkkuja ja mukavaa viikon jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirpa, petuniani on räystään alla jossa se säästyy kovemmilta sateilta, sillä se ei siedä sadetta eikä myöskään paahtavaa aurinkoakaan. Ihmeellisesti se on itsekseen kiivennyt ritilän avulla ylöspäin. Sattui sopiva kasvupaikka neljälle petuniataimelleni, sillä aurinko paistelee siihen vain puoleenpäivään saakka.
   Kukalliset terkut :-)

   Poista
 3. Hei,petuniasi kukkii komeasti. Tänä vuonna ei minulla ole yhtään petuniaa ja nyt olisi ollut petunioille otollinen kesä. Harmi.
  Annansilmä minulla on ja se on ollut vuodesta 2008, yritän taas nyt tänäkin talvena sen talvettaa.
  Kaunista syksyä Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpä Annansilmäsi on sitkeää ja hyvää lajia, kun vuodesta toiseen kukoistaa. Harmi etten omista säilytyspaikkaa talveksi, joten keväällä on aina sama pohtiminen lajikkeiden kanssa :-)
   Kiva, kun kävit, terkkuja ihanille kissoillesikin !

   Poista

Kiitokseni kommentista:-)